De Stadshaven Brouwerij in Rotterdam is maandag officieel gestart met brouwen. De ambities zijn groot: men wil door twee miljoen liter bier per jaar te brouwen zich nestelen in de top 3 van grootste onafhankelijke craftbierbrouwerijen van Nederland.
De publieke opening van deze nieuwe omvangrijke craftbierbrouwerij en horecalocatie is naar verwachting in het voorjaar. Nu al begint de Stadshaven Brouwerij achter de schermen met het brouwen van de eerste bieren. Naast de gebruikelijke ingrediënten voor bier (mout, hop en gist) maakt de Stadshaven Brouwerij gebruik van fruit. De eerste lading fruit is maandagochtend met een heftruck geleverd, waarna meesterbrouwer Wesley Aarse en directeur Harm van Deuren het naar de brouwketels brachten.
De Stadshaven Brouwerij bevindt zich namelijk in een 100 jaar oude fruitloods van ruim vijfduizend vierkante meter in de Rotterdamse Merwehaven, die de afgelopen maanden een complete metamorfose heeft ondergaan. Ook wil men er in de toekomst bierproeverijen en rondleidingen houden.
Nieuwe Rotterdamse brouwerij maakt bier met fruit
15 February 2021, 13:43 uur
Rotterdam & Regio